PRIVACY NOTICE AND POLICY

 

We, Mecan App Sdn Bhd and its affiliates (collectively, "Company"), may process your personal data when you communicate with us either by log in to our website or contact our customer service centre. The information that we collect from you may be used and will be kept confidential. In order to protect your personal data, we have established this privacy notice and policy ("Privacy Policy") in accordance with applicable laws and regulations including the Personal Data Protection Act 2010 ("PDPA") of Malaysia. This Privacy Policy describes how we handle your personal data for our services on the [www.mecan.trade] website ("Platform") and its related sites, services and tools.

By accepting the Privacy Policy and the Seller Agreement or Buyer Agreement, as the case may be, during the registration as a member of the Platform ("Member"), you expressly consent to our processing, collection, storage, use and disclosure of your personal data as described in this Privacy Policy.

  1. Source and Description of Personal Data
    1. You may have supplied and may continue to supply the Company with your personal data in connection with promotional or marketing activities conducted by the Company or provision of products and services by the Company or through the Platform. The Company may also verify or source personal data about you from third party sources such as credit reporting agencies, Companies Commission and Insolvency Department. The Company may also obtain personal data from third parties which the Company deal with or are connected with you (such as credit reference agencies or financial institutions) and from sources where you have given your consent for the disclosure of information relating to you and/or where otherwise lawfully permitted.
    2. You may have made available your personal data to the Company on hard copies or as attachments in electronic mails or submitted through the Platform.
    3. Such personal data may include but is not limited to the following:
      1. name, identity card number, contact details (such as phone numbers, electronic mail address and address), the date of birth and gender information,
      2. financial information, such as credit card or bank account numbers;
      3. transactional information based on your activities on the Platform;
      4. postage, billing and other information you provide to purchase or despatch a product;
      5. community discussions, chats, dispute resolution, correspondence through our Platform, and correspondence sent to us;
      6. other information from your interaction with our Platform, services, content and advertising, including computer and connection information, statistics on page views, traffic to and from the Platform, IP address and standard web log information;
      7. additional information we ask you to submit to authenticate yourself or if we believe you are violating site policies; other supplemental information from third parties.
    4. In addition, the Company may from time to time request for other personal data that may be relevant for the Company to consider your request for products and services of the Company.
  2. Uses
    1. You agree that we may process and/or use your personal data for the following purposes:
      (a) identity verification;
      (b) assess and/or verify credit worthiness;
      (c) process request for products and services of the Company;
      (d) provide the services and customer support you request;
      (e) facilitate and engage in business and/or commercial transactions;
      (f) conduct promotional or marketing activities;
      (g) provide you with information and updates including promotional and marketing materials in relation to products and services offered by the Company and/ or business partners of the Company;
      (h) customize, measure and improve our services, content and advertising;
      (i) tell you about our services and those of our business associates;
      (j) communicate to you including responding to enquiries and resolving issues or complaints;
      (k) monitor and improve the performance of products and services provided by the Company;
      (l) comply with legal and regulatory requirement and provide assistance to law enforcement agencies, if required;
      (m) prevent potentially prohibited or illegal activities, and enforce our Buyer Agreement or Seller Agreement;
      (n) administer and/or manage products and services which the Company has provided including enforcing the rights and obligations of the Company and/or obtaining legal advice;
      (o) maintain records required for security, claims or other legal purposes;
      (p) resolve disputes, collect fees, and troubleshoot problems;
      (q) provide aggregate information to our business associates about our Members without disclosing information about identifiable individuals;
      (r) for such other purposes as permitted by applicable law and/or with your consent; and/or
      (s) for all other purposes in relation or incidental to the above.
  3. Provision of Information
    1. You have the right in deciding the information you wish to provide. However, it is obligatory to provide certain personal data and if you choose not to provide the same, the Company may not be able to process your request, offer products and services to you or your organisation, assess credit worthiness, offer credit terms and/or provide you or your organisation with marketing and promotional offers which may be of interest to you or your organisation.
  4. Disclosure of Your Information
    1. The Company may disclose your information to the following parties, whether within or outside Malaysia:
      (a) related companies of the Company, holding company of the Company and subsidiaries, associate companies and related companies of such holding company;
      (b) third party service providers;
      (c) agents or contractors appointed by the Company to act on behalf of the Company;
      (d) third parties that assist or collaborate with the Company on promotional or marketing activities;
      (e) other third parties to whom you explicitly ask us to send your information (or about whom you are otherwise explicitly notified and consent to when using a specific service).
      (f) parties that act as the Company’s payment channels including but not limited to financial institutions for purposes of maintaining financial records, assessing or verifying credit and facilitating payments to the Company;
      (g) regulator, law enforcement or government bodies, other authorities or persons, if required to do so under any law or in relation to any order or judgment of a court;
      (h) debt collection agencies and other parties that assist with debt recovery functions;
      (i) professional advisers including but not limited to lawyers, accountant, auditors and insurers on a need to know basis for the purposes of providing their services and/or advices to the Company; and
      (j) other business entities, should we plan to merge with or be acquired by that business entity. (Should such a merger or acquisition occur, we will require that the new combined entity follow this Privacy Policy with respect to your personal data. If your personal data will be used contrary to this Privacy Policy, you will receive prior notice.)
    2. Your personal data may also be stored on the data or computer system of the Company where the authorised personnel of the Company may have access for the purposes set out above.
    3. We may disclose personal data to respond to legal requirements, enforce our policies, respond to claims that a listing or other content violates the rights of others, or protect anyone's rights, property, or safety. Such information will be disclosed in accordance with applicable laws and regulations.
    4. If the Company has reasonable grounds to believe that any Member is in breach of any of the terms of this Privacy Policy, the Company reserves the right, in its sole and absolute discretion, to cooperate fully with governmental authorities, private investigators, all the rightful owner(s) or interest holder(s) and/or injured third parties in the investigation of any potential or ongoing criminal or civil wrongdoing. Further, the Company may disclose the user's identify and contact information, or such other transaction-related data, if requested by a government or law enforcement body, private investigator, rightful owner or interest holder and/or any injured third party or as a result of a subpoena or other legal action, or if the Company is of the view, in its sole and absolute discretion, that it would be in its best interest to do so. The Company shall not be liable for damages or results arising from such disclosure, and the user(s) of the Platform agrees not to bring action or claim against the Company for such disclosure.
  5. Marketing
    1. We do not sell or rent your personal data to third parties for their marketing purposes without your consent. We may combine your information with information we collect from other companies and use it to improve and personalise our services, content and advertising. If you do not wish to receive marketing communications from us or participate in our ad-customisation programmes, simply indicate your preferences on the Platform or by following the directions provided with the communication or advertisement.
  6. Using Information from this Platform
    1. We enable you to share personal data to complete transactions. When Members are involved in a transaction, they may have access to each other's name, user ID, electronic mail address and other contact and postage information. In all cases, you must comply with data protection laws, and give other Members a chance to remove their personal data from your database and a chance to review what information you have collected about them. You agree to use Members’ information only for:
      (a) fulfillment of the transaction through the Platform and purposes related to the transaction;
      (b) using services offered through the Platform; or
      (c) other purposes that a Member expressly consents to.
  7. Cookies
    1. We use "cookies" (small files placed on your hard drive) on certain of our pages to help analyse our web page flow; customise our services, content and advertising; measure promotional effectiveness, and promote trust and safety.
  8. Your Rights and How to Contact the Company
    1. You may contact the Company to:
      (a) request for access to your personal data that the Company retain about you;
      (b) request for your personal data retained by the Company to be corrected/updated;
      (c) withdraw your consent to the processing/use of your personal data by the Company.
    2. In accordance with the PDPA, the Company has the right to charge a fee for the processing of any data access request.
    3. If you wish to limit the Company’s right to process your personal data or do not wish to be contacted by the Company for promotional or marketing offers, please contact the Company at the contact details set out below.
    4. Should you have any inquiries or complaints in respect of your personal data, you may contact the following:

      [Data Protection Officer]
      Mecan App Sdn Bhd
      6-1, Tower 2B, UOA Business Park 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
      Tel: 603 86572288
      Email: general@mecan.trade
  9. Updates to This Privacy Policy
    1. The Company reserves the right to amend this Privacy Policy at any time and will place notice of such amendments on the Platform [www.mecan.trade/privacypolicy] or through any other mode which the Company deems suitable.
  10. Consent
    1. If you are a firm, partnership, joint venture, unincorporated body, corporation or other body corporate, the giving of this Privacy Policy addressed to such firm, partnership, joint venture, unincorporated body, corporation or other body corporate shall be deemed as notice given to all your partners, directors, office-bearers, shareholders and/or employees, as the case may be, whose data are collected and/or processed by the Company for the purposes as stated in paragraph 2.1 above. In this regard, you warrant that you have obtained the consent of all such individuals to the provision of their personal data to the Company for the purposes set out in paragraph 2.1 above and for disclosure to such parties as set out in paragraph 4.1 above and you undertake to extend a copy of this Privacy Policy to all such individuals, which expression shall include all such existing and new partners, directors, office-bearers, shareholders and/or employees, as the case may be, from time to time.
    2. This Privacy Policy shall also apply to the usage, processing and disclosure of the personal data of any other individual who is not a Member but whose personal data is required to be collected by the Company for the purposes or incidental to the provision of products and services by the Company to the Members, whether the Member concerned is another individual, company, business entity or organisation. In this regard, you confirm and warrant that you have obtained the consent of such individuals to the provision of such personal data to the Company for the purposes set out in paragraph 2.1 above and for disclosure to such parties as stipulated in paragraph 4.1 above.
    3. By continuing to use the Platform, you consent to the statements and terms in this Privacy Policy and the collection, use, access, disclosure, storage and processing of personal data as described in this Privacy Policy.
    4. You may withdraw your consent to our processing or collection of your personal data and/or information at any time by notifying us or call our customer service. Although you can browse through most of our sites without giving any information about yourself, in some cases, personal data is required in order to provide the services you request.
  11. General
    1. In the event of conflict between the English and Malay version of this Privacy Policy, the English version shall prevail.


NOTIS DAN DASAR PRIVASI

 

Kami, Mecan App Sdn Bhd dan syarikat bersekutu ("Syarikat"), mungkin memproses data peribadi anda apabila anda berkomunikasi dengan kami sama ada melalui log masuk laman web kami atau menghubungi pusat khidmat pelanggan kami. Informasi yang dikumpul daripada anda mungkin diguna dan akan disimpan secara sulit. Untuk melindungi data peribadi anda, kami telah menubuhkan notis dan dasar privasi ini ("Dasar Peribadi") mengikuti undang-undang dan peraturan-peraturan yang berkenaan termasuk Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("PDPA") Malaysia. Dasar Privasi ini menjelaskan bagaimana kami mengendalikan data peribadi anda untuk perkhidmatan kami di laman web [www.mecan.trade] ("Platform") dan laman web, perkhidmatan dan alat-alat yang berkenaan.

Dengan menerima Dasar Privasi dan Perjanjian Penjual atau Perjanjian Pembeli semasa pendaftaran sebagai ahli Platform ("Ahli"), anda bersetuju dengan nyata kepada pemprosesan, kumpulan, simpanan, kegunaan dan pendedahan data peribadi anda yang dijelaskan di dalam Dasar Privasi ini.

  1. Sumber dan Penjelasan Data Peribadi
    1. Anda mungkin telah membekalkan dan terus membekalkan Syarikat dengan data peribadi anda berkaitan dengan aktiviti-aktiviti promosi atau pemasaran yang dijalankan oleh Syarikat atau peruntukan produk dan perkhidmatan oleh Syarikat atau melalui Platform. Syarikat mungkin juga mengesahkan atau mendapatkan data peribadi mengenai anda daripada sumber pihak ketiga seperti agensi pelapor kredit, Suruhanjaya Syarikat dan Jabatan Insolvensi. Syarikat mungkin juga memperolehi data peribadi daripada pihak-pihak ketiga yang berurusan dengan Syarikat atau yang berkaitan dengan anda (seperti agensi rujukan kredit atau institusi-institusi kewangan) dan daripada sumber-sumber di mana anda telah memberi kebenaran untuk mendedahkan maklumat berkaitan dengan anda, dan/atau di mana dibenarkan oleh undang-undang.
    2. Anda mungkin telah memberi data peribadi kepada Syarikat dalam salinan cetak atau sebagai lampiran dalam mel electronik atau dikemukakan melalui Plaform.
    3. Data peribadi tersebut termasuk tetapi tidak terhad kepada :
      1. nama, nombor kad pengenalan, butir-butir hubungan (seperti nombor telefon, alamat mel electronik dan alamat), tarikh lahir dan maklumat jantina;
      2. maklumat kewangan seperti nombor kad kredit atau nombor akaun bank;
      3. maklumat transaksi berdasarkan aktiviti anda di Platform;
      4. maklumat pos, bil dan maklumat lain yang anda berikan untuk membeli atau menghantar produk;
      5. perbincangan komuniti, perbualan, resolusi pertikaian, komunikasi melalui Platform dan komunikasi dihantar ke Syarikat;
      6. maklumat lain daripada interasi anda dengan Platform, perkhidmatan, kandungan dan pengiklanan, termasuk computer dan maklumat sambungan, statistic paparan halaman, trafik ke dan dari Platform, alamat IP dan maklumat log laman yang standard;
      7. maklumat tambahan yang kami meminta anda kemukakan untuk mengesahkan anda atau sekiranya Syarikat mempercayai anda melanggar dasar-dasar laman; maklumat tambahan lain daripada pihak-pihak ketiga.
    4. Di samping itu, Syarikat mungkin, dari semasa ke semasa meminta data peribadi lain yang berkaitan untuk Syarikat mempertimbangkan permintaan anda untuk produk dan perkhidmatan Syarikat.
  2. Kegunaan-kegunaan
    1. Anda bersetuju bahawa kami mungkin memproses dan/atau mengguna data peribadi anda untuk tujuan-tujuan seperti berikut:
      (a) pengesahan identiti;
      (b) menilai dan/atau mengesah kelayakan kredit;
      (c) memproses permintaan untuk produk dan perkhidmatan Syarikat;
      (d) menyediakan perkhidmatan dan sokongan pelanggan yang anda minta;
      (e) memudahkan dan terlibat dalam transaksi perniagaan dan/atau perdagangan;
      (f) menjalankan aktiviti-aktiviti promosi atau pemasaran;
      (g) membekalkan anda dengan maklumat dan kemaskini termasuk bahan-bahan promosi dan pemasaran berkaitan dengan produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Syarikat dan/atau rakan-rakan perniaagaan Syarikat;
      (h) menyesuai, mengukur dan meningkatkan perkhidmatan, kandungan dan pengiklanan;
      (i) memberitahu anda tentang perkhidmatan kami dan rakan-rakan perniagaan Syarikat;
      (j) berkomunikasi dengan anda termasuk membalas pertanyaan dan menyelesaikan isu atau aduan;
      (k) mengawasi dan meningkatkan prestasi produk dan perkhidmatan yang disediakan oleh Syarikat;
      (l) mematuhi keperluan undang-undang dan peraturan-peraturan dan memberi bantuan kepada agensi penguatkuasaan undang-undang, sekiranya diperlukan;
      (m) menghalang aktiviti- aktiviti yang mungkin dilarang atau tidak sah dan menguatkuasakan Perjanjian Pembeli atau Perjanjian Penjual;
      (n) mengendali dan/atau mengurus produk dan perkhidmatan yang disediakan oleh Syarikat termasuk menguatkuasa hak dan kewajipan Syarikat dan/atau mendapatkan nasihat undang-undang;
      (o) mengekalkan rekod-rekod yang diperlukan untuk tujuan keselamatan, tuntutan atau tujuan undang-undang yang lain;
      (p) menyelesaikan pertikaian, mengumpul bayaran dan menyelesaikan masalah;
      (q) menyediakan maklumat untuk rakan-rakan perniagaan Syarikat tentang Ahli tanpa mendedahkan maklumat individu yang boleh dikenalpasti;
      (r) untuk tujuan-tujuan lain yang dibenarkan di bawah undang-undang yang berkenaan dan/atau dengan persetujuan anda; dan/atau
      (s) untuk segala tujuan-tujuan lain yang berhubungan atau bersampingan dengan di atas.
  3. Pemberian Maklumat
    1. Anda mempunyai hak untuk menentukan maklumat yang anda ingin beri. Walau bagaimanapun, adalah wajib untuk memberi data peribadi yang tertentu dan sekiranya anda memilih untuk tidak memberi data peribadi tertentu, Syarikat mungkin tidak dapat memproses permintaan anda, menawarkan produk dan perkhidmatan kepada anda atau organisasi anda, menilai kelayakan kredit, menawarkan syarat kredit dan/atau membekalkan anda atau organisasi anda dengan tawaran permasaran dan promosi yang mungkin menarik minat anda atau organisasi anda.
  4. Pendedahan Maklumat Anda
    1. Syarikat mungkin mendedahkan maklumat anda kepada pihak-pihak berikut, sama ada di dalam atau di luar Malaysia:
      (a) syarikat-syarikat berkaitan dengan Syarikat, syarikat induk Syarikat dan subsidiari, syarikat bersekutu dan syarikat berkaitan dengan syarikat induk tersebut;
      (b) pembekal perkhidmatan pihak ketiga;
      (c) ejen atau kontraktor yang dilantik oleh Syarikat untuk bertindak bagi pihak Syarikat;
      (d) pihak-pihak ketiga yang membantu atau bekerjasama dengan Syarikat untuk aktiviti-aktiviti promosi atau pemasaran;
      (e) pihak-pihak ketiga lain yang anda secara jelas meminta kami untuk menghantar maklumat anda (atau pihak yang anda diberitahu dengan nyata dan bersetuju apabila mengunakan perkhidmatan tertentu);
      (f) pihak-pihak yang bertindak sebagai saluran pembayaran Syarikat termasuk tetapi tidak terhad kepada institusi- institusi kewangan untuk mengekalkan rekod kewangan, menilai atau mengesahkan kredit dan memudahkan pembayaran kepada Syarikat;
      (g) pengawal selia, badan badan penguatkuasaan undang-undang atau badan- badan kerajaan, pihak berkuasa atau orang lain, jika perlu berbuat demikian di bawah mana-mana undang-undang atau berhubungan dengan apa-apa perintah atau penghakiman mahkamah;
      (h) agensi kutipan hutang dan pihak-pihak lain yang membantu dengan fungsi kutipan hutang;
      (i) penasihat profesional termasuk tetapi tidak terhad kepada peguam, akauntan, juruaudit dan penanggung insurans atas dasar perlu tahu sahaja untuk menyediakan perkhidmatan dan/atau nasihat mereka kepada Syarikat; dan
      (j) entiti perniagaan lain, sekiranya Syarikat bercadang untuk bergabung dengan atau diperolehi oleh entiti perniagaan itu. (Sekiranya penggabungan atau perolehan berlaku, kami akan perlu entiti perniagaan yang baru digabungkan mematuhi Dasar Privasi ini berhubungan dengan data peribadi anda. Kalau data peribadi anda digunakan bertentangan dengan Dasar Privasi ini, anda akan diberi notis terlebih dahulu.)
    2. Data peribadi anda juga mungkin disimpan dalam sistem data atau komputer Syarikat di mana kakitangan Syarikat yang diberi kuasa mungkin mempunyai akses bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan di atas.
    3. Kami mungkin akan mendedahkan data peribadi untuk mematuhi keperluan undang-undang, menguatkuasa dasar-dasar kami, membalas tuntutan bahawa penyenaraian atau kandungan lain melanggar hak orang lain, atau melindungi hak, harta, atau keselamatan sesiapa pun. Maklumat tersebut akan didedahkan mengikuti undang-undang dan peraturan- peraturan yang berkenaan.
    4. Kalau Syarikat ada alasan yang munasabah untuk mempercayai bahawa terdapat mana-mana Ahli yang melanggar mana-mana syarat-syarat dalam Dasar Privasi ini, Syarikat berhak, mengikut budi bicara tunggal dan mutlaknya, untuk bekerjasama sepenuhnya dengan pihak kerajaan, penyiasat persendirian, semua pemilik atau pemegang kepentingan yang sah dan/atau pihak ketiga yang cedera dalam siasatan kesalahan jenayah atau sivil yang mungkin atau sedang berlaku. Syarikat mungkin mendedahkan identiti pengguna dan maklumat hubungan, atau data berkenaan dengan transaksi, jika diperlukan oleh pihak kerajaan atau badan penguatkuasa undang-undang, penyiasat persendirian, pemilik yang sah atau pemegang kepentingan dan/atau mana-mana pihak ketiga yang cedera atau sebagai akibat daripada subpoena atau tindakan undang-undang lain, atau sekiranya Syarikat berpendapat, mengikut budi bacara tunggal dan mutlaknya, bahawa ia adalah terbaik untuk berbuat demikian. Syarikat tidak akan bertanggungjawab untuk ganti rugi atau keputusan yang timbul daripada pendedahan tersebut, dan pengguna Platform bersetuju tidak akan membawa tindakan atau tuntutan terhadap Syarikat untuk pendedahan tersebut.
  5. Pemasaran
    1. Syarikat tidak menjual atau menyewa data peribadi anda kepada pihak-pihak ketiga untuk tujuan pemasaran tanpa persetujuan anda. Kami mungkin akan menggabungkan maklumat anda dengan maklumat yang kami kumpul daripada syarikat-syarikat lain dan mengunakan maklumat tersebut untuk meningkatkan dan menyesuaikan perkhidmatan, kandungan dan pengiklanan. Sekiranya anda tidak ingin menerima komunikasi pemasaran daripada kami atau menyertai program penyesuaian iklan, sila nyatakan pilihan anda pada Platform atau dengan mengikuti arahan yang disediakan dengan komunikasi atau iklan.
  6. Menggunakan Maklumat dari Platform ini
    1. Syarikat membolehkan anda untuk berkongsi data peribadi untuk melengkapkan transaksi. Apabila Ahli-Ahli terlibat dalam transaksi, mereka mungkin mempunyai akses kepada nama, ID pengguna, alamat mel elektronik dan maklumat hubungan dan pos lain. Dalam semua kes, anda mesti mematuhi undang-undang perlindungan data, dan memberi Ahli-Ahli lain peluang untuk menghapuskan data peribadi mereka dari pangkalan data anda dan peluang untuk menyemak maklumat yang anda telah kumpulkan mengenai mereka. Anda bersetuju untuk menggunakan maklumat Ahli-Ahli hanya untuk:
      (a) pemenuhan transaksi melalui Platform dan tujuan-tujuan berkenaan dengan transaksi;
      (b) mengguna perkhidmatan yang ditawarkan melalui Platform; atau
      (c) tujuan-tujuan lain yang Ahli telah bersetuju dengan nyata.
  7. Cookies
    1. Kami mengguna ‘cookies’ (fail kecil yang diletakkan dalam cakera keras anda) pada halaman tertentu untuk membantu menganalisis aliran halaman web kami; menyesuaikan perkhidmatan kami, kandungan dan pengiklanan; mengukur keberkesanan promosi; dan menggalakan amanah dan keselamatan.
  8. Hak Anda dan Bagaimana Hubungi Syarikat
    1. Anda boleh menghubungi Syarikat untuk:
      (a) meminta akses kepada data peribadi anda yang disimpan oleh Syarikat;
      (b) meminta supaya data peribadi anda yang disimpan oleh Syarikat diperbetulkan/dikemaskini;
      (c) menarik balik persetujuan anda untuk pemprosesan/penggunaan data peribadi oleh Syarikat.
    2. Menurut PDPA, Syarikat berhak mengenakan bayaran untuk memproses permintaan akses data peribadi.
    3. Jika anda ingin menghadkan hak Syarikat untuk memproses data peribadi anda atau tidak ingin dihubungi oleh Syarikat untuk tawaran promosi atau pemasaran, sila hubungi Syarikat seperti yang tertera di bawah.
    4. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau aduan berkenaan dengan data peribadi anda, anda boleh hubungi:

      [Data Protection Officer]
      Mecan App Sdn Bhd
      6-1, Tower 2B, UOA Business Park 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
      Tel: 603 86572288
      Email: general@mecan.trade
  9. Pengemaskinian Notis Ini
    1. Syarikat berhak untuk meminda Dasar Privasi ini bila-bila masa dan akan meletakkan notis pindaan tersebut pada Platform [www.mecan.tradel] atau melalui mana-mana cara lain yang Syarikat anggap sesuai.
  10. Persetujuan
    1. Jika anda adalah suatu firma, perkongsian, usaha sama, pertubuhan yang tidak diperbadankan, perbadanan atau badan korporat yang lain, pemberian Dasar Privasi ini yang dialamatkan kepada firma, perkongsian, usaha sama, pertubuhan yang tidak diperbadankan, perbadanan atau badan korporat lain tersebut adalah dianggap sebagai notis yang diberikan kepada semua rakan kongsi, pengarah, pemegang jawatan, pemegang saham dan/atau pekerja, mengikut mana yang berkenaan, yang mana data dikumpul dan/atau diproses oleh Syarikat bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan di perenggan 2.1 di atas. Dalam hal ini, anda menjamin bahawa anda telah mendapatkan persetujuan semua individu tersebut untuk memberi data peribadi mereka kepada Syarikat untuk tujuan-tujuan yang dinyatakan dalam perenggan 2.1 di atas dan untuk pendedahan kepada pihak-pihak yang dinyatakan dalam perenggan 4.1 di atas dan anda mengakujanji untuk memberikan sesalinan Dasar Privasi ini kepada semua individu tersebut, di mana ungkapan tersebut hendaklah termasuk semua rakan kongsi, pengarah, pemegang jawatan, pemegang saham dan/atau pekerja anda, mengikut mana yang berkenaan, yang sedia ada dan baru, dari semasa ke semasa.
    2. Dasar Privasi ini juga hendaklah terpakai kepada penggunaan, pemprosesan dan pendedahan data peribadi mana-mana individu lain yang bukan Ahli tetapi data peribadinya perlu dikumpulkan oleh Syarikat untuk tujuan atau sampingan kepada penyediaan produk dan perkhidmatan oleh Syarikat kepada Ahli-Ahli, sama ada Ahli tersebut adalah individu, syarikat, entiti perniagaan atau organisasi. Dalam hal ini, anda mengesahkan dan menjamin bahawa anda telah mendapatkan persetujuan semua individu tersebut untuk memberi data peribadi tersebut kepada Syarikat bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan dalam perenggan 2.1 di atas dan untuk pendedahan kepada pihak-pihak yang dinyatakan di perenggan 4.1 di atas.
    3. Dengan terus menggunakan Platform, anda bersetuju dengan kenyataan-kenyataan dan syarat-syarat dalam Dasar Privasi ini dan pengumpulan, penggunaan, akses, pendedahan, penyimpanan dan pemprosesan data peribadi seperti yang dinyatakan dalam Dasar Peribadi ini.
    4. Anda boleh menarik balik persetujuan anda untuk pemprosesan atau kumpulan data peribadi dan/atau maklumat pada bila-bila masa dengan memberitahu kami atau menghubungi khidmat pelanggan. Walaupun anda boleh mengguna laman web kami tanpa memberi apa-apa maklumat tentang anda, dalam beberapa kes, data peribadi adalah diperlukan untuk menyediakan perkhidmatan yang diminta oleh anda.
  11. Umum
    1. Sekiranya berlaku konflik antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu Dasar Privasi ini, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.